Diner

Lodewijk van Deyssel-menu bij Grand Café De Tropen

Terug Reserveren

In het Tropeninstituut-gebouw gelegen Grand Café wordt op reservering een menu geserveerd, geïnspireerd op het diner dat Tachtiger Lodewijk van Deyssel met plezier heeft gegeten tijdens zijn verblijf bij een collega-schrijver in Duitsland.

Dit is de oorspronkelijke versie:

Zalm met peterseliesaus en aardappelen / Ham met spersie / Kalfsborst met aardappelen / Tong in witte wijnsaus met Malta-aardappelen
IJs-pudding met ijs-wafels, bessengelei, gember, aardbeyen

De kok van het Tropeninstituut heeft dit als uitgangspunt genomen en er het volgende moderne tweegangenmenu van gemaakt:

Hoofdgerecht keuze:
  • Zalm met kruidensaus, gefrituurde peterselie, asperges en Roseval-aardappels
  • Breydal Ham met gegrilde asperges en gekookte Opperdoezer aardappels en beurre noisette
  • Kalfsoester met aardappelpuree, chips van pastinaak, Romanesco en jus van knoflook en rozemarijn
  • Zeewolf met geroosterde Malta-aardappels, pompoencrème en witte-wijnsaus
  • Vegetarische curry met herfstgroenten, Indiase naan en witte rijst

* * *

  • Dessert: IJspudding met gember en aardbeienmousse