Project Diepenbrock

Terug Reserveren

De avond is genoemd naar Nederlands bekendste componist van eind negentiende en begin twintigste eeuw, Alphons Diepenbrock, die veel gedichten van de Tachtigers op muziek gezet heeft.

We zijn vereerd met de hulp van Maison Erard, de verblijfplaats van het instrument, de Erard-vleugel van Diepenbrock zelf, waarop niet alleen allerhande Nederlandse componisten waaronder Diepenbrock, maar ook Gustav Mahler hebben gespeeld, te kunnen presenteren. Daarbij ook onze dank aan eigenaresse van het instrument Odilia Vermeulen. Diepenbrock gespeeld op zijn eigen vleugel - een unieke belevenis!

Het T.O.P.-orkest brengt de prachtige orkestrale liederen van Diepenbrock, alsook zijn orkestrale vioolhymne. Speciaal voor het Festijn is er de première van de orkestrale zetting van Diepenbrocks lied 'De klare dag' op een tekst van Frederik van Eeden, dat oorspronkelijk voor piano en stem was.


De musici die zullen optreden, van klassiek via kleinkunst naar pop, hebben gedichten uit handgemaakt poëzieperiodiek Avantgaerde getoonzet. De dichters zelf, onder wie voormalig stadsdichter van Amsterdam Menno Wigman, zullen hun werk voordragen, waarna de muzikale versie volgt.

Er zullen ook negentiende en vroeg twintigste-eeuwse liederen op teksten van de Tachtigers worden gespeeld, die door de moderne musici opnieuw zijn getoonzet. Een bijzondere dialoog tussen nu en toen!

Het T.O.P.-orkest brengt tevens de première van een orkestrale begeleiding bij een voor de gelegenheid gemaakte videoclip bij het gedicht 'Mijn liefste was dood' van Herman Gorter, voorgedragen door Simon Mulder.


Een spectaculaire marathon-avond in de schitterende Grote Zaal van het Tropeninstituut. Bij het VIP-arrangement krijgt u niet alleen de CD 'Project Diepenbrock' en de bijbehorende editie van Avantgaerde, maar ook een absint en een sonnet bij de Poëziebar in een van de pauzes.

Passe-partout

Dichters:
 - Menno Wigman
 - Mieke van Zonneveld
 - David Kwa
 - Lennard van Rij
www.lennardvanrij.com

 - En Vrac (kleinkunsttrio)
www.en-vrac.nl

 - Gitaar: Bas Marée
 - Contrabas: Arie van der Wulp
 - Cajon: Minze Koopman

 - Forty Dollar Baby (indierock)

 - Sterk Water (postpunk electropop)

Met:

 - T.O.P.-Orkest
www.talentoppodiumorkest.nl

 - Compositie 'Mijn liefste was dood': Kaori Neus
www.neuskaori.com

 - Dirigent: Aristide Moari
 - Arrangeur: Vincent Martig
www.vincentmartig.nl

 - Orkestratie 'De klare dag' (Alphons Diepenbrock/Frederik van Eeden): Aristide Moari
 - Sopraan: Susanne Winkler
www.susannewinkler.com

 - Tenor: Walther Deubel
 - Voordracht: Simon Mulder
www.simonmulder.nl