Diner
Lodewijk van Deyssel-menu bij Grand Café De Tropen
In het Tropeninstituut-gebouw gelegen Grand Café wordt op reservering een menu geserveerd, geïnspireerd op het diner dat Tachtiger Lodewijk van Deyssel met plezier heeft gegeten tijdens zijn verblijf bij een collega-schrijver in Duitsland.
Dit is de oorspronkelijke versie:
Zalm met peterseliesaus en aardappelen / Ham met spersie / Kalfsborst met aardappelen / Tong in witte wijnsaus met Malta-aardappelen
IJs-pudding met ijs-wafels, bessengelei, gember, aardbeyen
De kok van het Tropeninstituut heeft dit als uitgangspunt genomen en er het volgende moderne tweegangenmenu van gemaakt:
Hoofdgerecht keuze:- Zalm met kruidensaus, gefrituurde peterselie, asperges en Roseval-aardappels
- Breydal Ham met gegrilde asperges en gekookte Opperdoezer aardappels en beurre noisette
- Kalfsoester met aardappelpuree, chips van pastinaak, Romanesco en jus van knoflook en rozemarijn
- Zeewolf met geroosterde Malta-aardappels, pompoencrème en witte-wijnsaus
- Vegetarische curry met herfstgroenten, Indiase naan en witte rijst
* * *
- Dessert: IJspudding met gember en aardbeienmousse