Inleiding tot de Tachtigers: over 'Hemelbestormers' met Bart Slijper

Terug Reserveren

Een gesprek met Bart Slijper, biograaf van Willem Kloos en schrijver van 'Hemelbestormers' (Prometheus, 2017), over deze dichtersgroep uit de jaren '80 van de negentiende eeuw met o.a. voordracht, foto's en zeldzaam video- en audiomateriaal.

Jacques Perk, Willem Kloos, Herman Gorter, Lodewijk van Deyssel, Frederik van Eeden – de Tachtigers, de generatie dichters die rond 1880 het aangezicht van de Nederlandse literatuur geheel veranderde. Wie waren ze? Wat dreef ze? Wat schreven ze? En ook: wat dachten ze van elkaars werk, hoe werden hun boeken gedrukt, wat aten en dronken ze, en hoe klonken ze?

In een interview met Bart Slijper, schrijver van de nieuwe inleiding op de Tachtigers 'Hemelbestormers', krijgt u een antwoord op deze vragen met zelden vertoond video- en audiomateriaal, poëzievoordracht en prachtige, maar nauwelijks meer uitgevoerde liederen op gedichten van de Tachtigers, die door enigszins vergeten geraakte Nederlandse componisten als Van den Brandeler, Dresden en Zwolsman zijn getoonzet.

Met:
 - Bart Slijper, Neerlandicus en schrijver
Webwinkel uitgeverij Prometheus

 - Simon Mulder, dichter en voordrachtskunstenaar
www.simonmulder.nl

 - Susanne Winkler, sopraan, en Daan van de Velde, pianist
www.susannewinkler.com

Passe-partout