Poëtische rondleiding 'Rumoer in de stad', Gemeentemuseum Den Haag

Terug Reserveren

Zoals de kunstenaars van de Haagse School naar buiten trokken om het landschap te schilderen, zo ontdekte de volgende generatie kunstenaars het straatleven. Vanaf de jaren 1880 kiezen jonge schilders als George Hendrik Breitner, Isaac Israëls en Willem Witsen het stadsleven als onderwerp voor hun tekeningen en schilderijen. Het centrum van de schilderkunst is niet langer Den Haag maar Amsterdam. Het Gemeentemuseum Den Haag presenteert deze 'Tachtigers', ook wel de Nederlandse Impressionisten genoemd, sinds lange tijd weer in een grote overzichtstentoonstelling.

Mischa Andriessen, sinds eind 2016 'schrijver-in-de-residentie' van het Gemeentemuseum Den Haag heeft zich door verschillende werken uit de tentoonstelling laten inspireren. Zijn gedichten worden in de tentoonstelling aan het publiek gepresenteerd, en hij geeft ter gelegenheid van het Festijn van Tachtig een dichterlijke rondleiding op zondag 29 oktober.

De toegang voor de rondleiding bedraagt 5,- euro en 0,80 euro reserveringskosten, excl. toegang tot het museum; dit kaartje kunt u online kopen via de knop hierboven.
Op vertoon van een Museumkaart of e-ticket voor toegang tot het museum kan men direct doorlopen naar de informatiebalie in de centrale hal van het museum. Hier wordt de print van het kaartje voor de rondleiding ingenomen door de informatrice.
De rondleiding start op de Erezaal (1e etage, ingang van de tentoonstelling Rumoer in de stad). De informatrice toont de weg en geeft de deelnemers een kaartje mee.
Op de Erezaal staat een bord waar u zich kunt verzamelen.

website