AA
AA
uitvoeringenimage1

Kom zijn liefste

Herman Gorter in poëzie, brieven, muziek en film

uitvoeringenimage2

Herman Gorter

6 februari 2022 - Amsterdam

Kom zijn liefste - over Herman Gorter

Het Feest der Poëzie neemt u mee door leven en werk van Nederlands grootste dichter: Herman Gorter (1864-1927).

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder en klankveldartiesten Brian Sinnema (elektrische gitaar) en Jesper Doolaard (klarinet) brengen nummers van de CD 'Herman Gorter - Verzen 1890', waarbij de gedichten uit de lyrische, experimentele, sensitivistische periode van classicus, dichter en socialist Herman Gorter een unieke samenklank aangaan met Brians klanklandschappen, culminerend in een 'explicatorium': een combinatie van voordracht, klankveld en film op Gorters ontroerende gedicht 'Mijn liefste was dood'.
Klassiek muziekduo Saskia de Man en Daan van de Velde brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter, waaronder een nieuw lied op een tekst van Gorter door componist Antoine Oomen.

Uitgeverij HetMoet presenteert een nieuwe bloemlezing uit het werk van Gorter, ingeleid met een essay van Simon Mulder: 'Een rood lied zingt er' en Ascolta Music Publishing presenteert de nieuwe uitgave van drie liederen van Antoine Oomen op teksten van Gorter.

Verder de enig bekende filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en de première van onze videoclip naar Gorters indringende gedicht 'In de zwarte nacht'.

FP

Roode Bioscoop
zondag 6 februari 2022
20:00 - 22:00 uur
Haarlemmerplein 7
1013 HP    Amsterdam