Video

Bekijk onze films op ons YouTube kanaal.

In de loop der jaren zijn er tijdens optredens opnames gemaakt en is er een introductiefilm gemaakt. Om een indruk te geven van onze activiteiten kunt u deze opnames bekijken op ons YouTube kanaal.

Introductie

Introductie

parmando24culture.jpg

P. C. Boutens

artnouveaufestijn2020.jpg

Art Nouveau Festijn 2020

viermei.jpg

Mordechai Gebirtig

boodschaphrholst.jpg

Henriette Roland Holst (2)

H.R. Holst

Henriette Roland Holst

Oscar Wilde

Oscar Wilde

Herman Gorter

Herman Gorter

Simon Mulder

Simon Mulder

David Kwa

David Kwa

Mieke van Zonneveld

Mieke van Zonneveld

Lennard van Rij

Lennard van Rij

Arjan van Vembde

Arjan van Vembde

Willem Kloos

Willem Kloos

Stichting Feest der Poëzie - Introductie

Stichting Feest der Poëzie - vormvaste dichtkunst, klassieke voordrachtskunst, ambachtelijke boekdrukkunst. Met dank aan kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae voor het beschikbaar stellen van hun schitterende sociëteitszaal.

Onze films zijn ook te bekijken op ons YouTube kanaal.

Op zondag 14 juni 2020 was het Feest der Poëzie te gast bij de Cultuurshow van tv-zender Parmando 24 Culture. Saskia de Man en Daan van de Velde brachten een lied op een tekst van Boutens en Simon Mulder vertelde over zijn nieuwe bloemlezing uit het werk van P. C. Boutens (Uitgeverij HetMoet) en de nieuwe Feest der Poëzie Podcast die tijdens het Art Nouveau Festijn 2020 in Den Haag gepresenteerd werden.

Van 10 t/m 14 juni organiseerden het Feest der Poëzie en Rob van Kan Media Consultancy het tweede Art Nouveau Festijn, over Den Haag rond 1900. Allerlei activiteiten brachten de bezoeker in contact met de cultuurgeschiedenis van Den Haag rond die tijd. Volgend jaar zijn we er weer!
http://www.artnouveaufestijn.nl
Video door YUST Visuals

Op 4 mei 2020 om 21 uur presenterden wij Theater na de Dam: Mordechai Gebirtig. Wij bieden ter gelegenheid hiervan de bijbehorende boeken Majne Lider/Mijn liederen (Mordechai Gebirtig) als Vormen van vrede (Elte Rauch) aan.

We leven in vreemde en zware tijden. Wat zou Henriette Roland Holst (1869-1952) hierover gezegd hebben? Zij spreekt ons bij haar geboortehuis in Noordwijk moed in en toont medeleven door het voordragen van een van haar gedichten uit de nieuwe bloemlezing 'De zachte krachten zullen zeker winnen' van Uitgeverij HetMoet, waarop de gelijknamige voorstelling van het Feest der Poëzie gebaseerd is.
Voor meer over de bundel: http://www.uitgeverijhetmoet.nl

Stichting Feest der Poëzie organiseert in het najaar van 2019 een landelijke tournee van de voorstelling 'De Zachte Krachten - 150 jaar Henriette Roland Holst'. Uitgeverij HetMoet publiceert een nieuwe bloemlezing uit de gedichten van Nederlands beroemdste dichteres en politica van de eerste helft van de vorige eeuw. Ter gelegenheid daarvan brengen we dit programma met liederen, theater, lezingen, film en voordracht.

Daphne Krijnen (actrice)
Marleen van Os (sopraan)
Daan van de Velde (piano)
André Grove (camera/regie)
Simon Mulder (script/productie)

Dank aan Natuurmonumenten voor het gebruik van de locatie: De Oude Buissche Heide (Achtmaal).

Trailer for the performance by Feest der Poëzie Foundation on the rise and fall of Oscar Wilde... with absinthe!.

Uitvoering van het explicatorium 'Mijn liefste was dood' op een tekst van Herman Gorter uit zijn bundel 'Verzen' (1890), in de Grote Zaal van het Tropeninstituut, op het Festijn van Tachtig tijdens Project Diepenbrock op 28 oktober 2017.

Voordracht: Simon Mulder
Compositie: Kaori Neus, naar een soundscape van Beggar Brahim
Film: André Grove, naar een script van Simon Mulder
Uitgevoerd door het Talent op Podium Orkest o.l.v. Aristide Moari
De CD met het originele soundscape van elektrische gitaar en sopraansaxofoon is verkrijgbaar via onze Webshop.

Simon Mulder draagt een van zijn gedichten uit de nieuwe editie van handgemaakt poëzieperiodiek 'Avantgaerde' voor in de sociëteitszaal van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae te Amsterdam, in aanloop naar het vierde Feest der Poëzie.

Productie: Millitzfilm, www.millitzfilm.com.

David Kwa draagt zijn prozagedicht 'Doemprofeten' voor in de sociëteitszaal van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae te Amsterdam, in aanloop naar het vierde Feest der Poëzie.

Productie: Millitzfilm, www.millitzfilm.com.

Mieke van Zonneveld draagt haar gedicht 'Op een goddelijke kaart...' (1e deel uit de cyclus 'Mene mene tekel ufarsin') voor in de sociëteitszaal van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae te Amsterdam, in aanloop naar het vierde Feest der Poëzie.

Productie: Millitzfilm, www.millitzfilm.com.

Lennard van Rij draagt zijn gedicht 'Heavy Rain' (uit de cyclus 'In Persona') voor in de sociëteitszaal van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae te Amsterdam, in aanloop naar het vierde Feest der Poëzie.

Productie: Millitzfilm, www.millitzfilm.com.

Arjan van Vembde brengt een deel uit zijn poëtische magie-act in de sociëteitszaal van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae te Amsterdam, in aanloop naar het vierde Feest der Poëzie.

Productie: Millitzfilm, www.millitzfilm.com.

Een indruk van het toneelstuk 'Willem Kloos: Die moet een wereld in zijn boezem dragen' door Simon Mulder, in première gegaan op het Festijn van Tachtig in oktober 2017.

Spel: Muziektheatergroep Oude Koeien
Muziek: Susanne Winkler (sopraan), Daan van de Velde (piano)
Regie: Mirte Eggenkamp
Productie: Stichting Feest der Poëzie

film vijftien - nog geen extra informatie.

Steun ons